KOMPANIJA ZDRAVLJE

ZAŠTITA OD COVIDA-19!!!

Poštovani ljudi ,

Želim da Vam napišem još jedan članak na mom blogu. Tema je kako se odupreti ovom opakom virusu ,COVIDU 19, što hara već drugu godinu. Na koji način možemo da pomognemo našem organizmu da ga ne uništi. Moramo pomoći sebi!!!!

Štetni patogeni su spremni za napad i mogu nas oboriti sa nogu ne samo tokom jesenjih i zimskih meseci, već u bilo koje doba godine i na bilo kojem delu sveta, potencijalno uzrokujući ozbiljne simptome. Međutim, uz sledećih jednostavnih saveta, možete pripremiti vaš imuni sistem za delotvornu odbranu od infekcija:

Svi znate  o osnovnim  stvarima u vezi higijene. Da se podsetimo nekih jednostavnih saveta koji nas ništa ne koštaju :

Često perite ruke sa toplom vodom i sapunom! To je posebno važno nakon kašljanja, kijanja, duvanja nosa ili upotrebe maramice. Kada nemate mogućnosti za to, koristite alkoholno sredstvo za dezinfekciju ruku.

  • Ne dodirujte oči ili lice pre pranja ruku!
  • Ako je moguće, izbegavajte uobičajene oblike pozdrava (rukovanje, poljupci).
  • Redovno dezinfikujte predmete i površine koje često koristite. Ne biste ni mogli pomisliti, koliko patogena može da se naseli na vašem telefonu, tastaturi, držačima ili kvakama na vratima!
  • Prozračite sobu što češće!
  • Tokom epidemije, izbegavajte mesta na kojima su gužve, posebno zatvorene prostore i upotrebu liftova.
  • Odmarajte se dovoljno! Nedostatak sna utiče i na rad imunog sistema, zato budite sigurni da imate 7-8 sati opuštajućeg sna svakodnevno!
  • Često se krećite! Prekomerna težina i sedenterni način života u kojem nedostaje redovna fizička aktivnost, mogu u velikoj meri doprineti slabljenju vašeg imunog sistema, pa prošetajte ili trenirajte najmanje pola sata nekoliko puta nedeljno.
  • Ne nervirajte se i izbegnite stres! Dugotrajna napetost narušava zdravlje vašeg imunog sistema, i zato, pokušajte da izbegnete stresne situacije.
  • Obratite posebnu pažnju na ishranu! Pravilnom ishranom, zdravim načinom života i redovnim unosom neophodnih vitamina i mineralnih materija, možemo značajno doprineti jačanju sposobnosti odbrane organizma.

Svako ko pročita ,reći će pa ja znam za  ovo. Opustili smo se. Nema opuštanja, bez obzira da li je u pitanju Covid ili neki drugi  virus. Ovo  moramo da poštujemo ,zbog nas ,naše dece,naših roditelja.

Na našu žalost pored hrane koju jedemo neophodno je da koristimo I dopunjivače ishrane  jer nam oni pomažu u borbi protiv patogena. Naravno da pričam o prirodnim vitaminima I mineralima.

Evo nekoliko mojih predloga  za dopunjivače ishrane.

Vitamin C, vitamin D, Cink, Selen, multivitamini. Multivitamini su jedinstveni,jer su napravljeni po krvnim grupama.U svom sastavu imaju oko 40 minerala i vitamina.  To je osnovno  za čim vapi svačiji organizam.Bez ovih vitamina naše telo je izgubljeno. Ne može da izdrži napade raznih virusa. Postaje slabo, bolesno i onda nastaju veliki zdravstveni problem u organizmu.

 

Zahvaljujući meni večina mojih prijatelja  koristi ove proizvode i veoma su zadovoljni i zaštićeni od raznih virusa,pa između ostalog i Covida 19.  Za više infomacija slobodno pošaljite poruku i dobićete savete.

https://natasastamenkovic.calivita.rs/

Možda ti se svidi