ZDRAVLJE

Priodni lek za jetru

Kompleksan proizvod za zaštitu jetre koji sadrži aminokiseline i oligoelemente. Posebno sa preporučuje osobama koje redovno uzimaju lekove ili alkohol. Jetra je organ koji je posebno izložen štetnim supstancima iz okoliša (teških metali, razne hemikalije, pesticidi…)

Jetra je centar metabolizma ugljenih hidrata, masti i belančevina. Sinteza i razgradnja aminokiselina se takođe delimično odvija u jetri. Ovaj organ je odgovoran i za proizvodnju krvi. Jetra učestvuje u regulisanju nivoa šećera u krvi. Neutralizacija toksičnih materija koje se nakupljaju tokom metaboličkih procesa takođe je zadatak jetre. Funkcionalne smetnje koje nestaju usled oboljenja jetre neposredno utiču na pomenute procese. Međutim, klinički simptomi se javljaju samo u slučaju ozbiljnijeg oštećenja jetre, ali njeno zamašćenje, koje rezultira cirozom, započinje već znatno ranije.

Činioci koji prouzrokuju oštećenje jetre mogu biti: trovanje hemijskim sredstvima, stalno uzimanje lekova, neumerena potrošnja alkohola i virusne infekcije. Arginin i druge aminokiseline štite jetru. One pomažu jetri u obavljanju njenog zadatka na detoksikaciji i pomažu joj da neutrališe štetne i toksidne nusproizvode metaboličkih procesa u našem organizmu. Arginin sa smatra i dejstvenim principom koji pojačava potenciju.

Liver Aid se preporučuje uzimati kao potporu u procesima čišćenja i regeneracije jetre.

Aktivni sastojci

L-arginin 100 mg
L-cistein 100 mg
L-karnitin 50 mg
L-ornitin 100 mg
Metjonin 100 mg
Alfa-ketoglutarna kiselina 100 mg
Alfa-lipoicna kiselina 12.5 mg
Ekstrakt sarenog ckalja 15 mg
Selen 10 mcg
Hrom 25 mcg
Holin 25 mg

Kome preporučujemo?
  • Osobama koje uzimaju lekove koji oštećuju jetru
  • Kao suplement u tretmanu za oštećenje jetre izazvano alkoholom
  • Kao suplement u tretmanu oštećenja jetre izazvanog virusom
  • Osobama koje su na radnom mestu izložene supstancama koje mogu da izazovu ekstremni napor jetre u obavljanju funkcije detoksikacije

https://natasastamenkovic.calivita.rs/

https://serbia.calivita.com/registration/3817893264

Možda ti se svidi