SPORT

POMOZITE SVOJIM ZGLOBOVIMA

Joint Protex FORTE je set posebno odabranih aktivnih sastojaka sa hranljivim i fiziološkim efektom, koji pozitivno utiču na fleksibilnost i elastičnost zglobova (kurkuma, livadska trava, tamjanska smola), zdravlje kostiju (cink, mangan, kurkuma) I pravilno stvaranje vezivnih tkiva u uključujući zglobnu hrskavicu (mangan, livadska trava).

Joint Protex forte za obnavljanje i zaštitu zglobova, za regeneraciju hrskavice

Aktivni sastojci Joint Protex Forte takođe pokazuju antioksidativna svojstva (cink, mangan, kurkuma) podržavaju pravilno funkcionisanje imunološkog sistema (cink, kurkuma). Formula proizvoda je obogaćena visokom dozom glukozamina I hondroitina – komponenata hrskavog tkiva, kao i hijaluronske kiseline i metilsulfonilmetana,
Neophodno je redovno izvoditi uravnoteženu i pravilno prilagodenu fizičku aktivnosti pravilnu ishranu koja sadrži aktivne sastojke odgovome za jačanje i održavanje zdravlja zglobova.

Joint Protex FORTE najkompleksniji preparat za obnovu hrskavice i zglobova

Joint Protex Forte sadrži kompleks od čak 11 aktivnih sastojaka za očuvanje i obnavljanje zglobova, hrskavice i vezivnog
tkiva sa cak 500 mg glukozamina: Sadrži sve one supstance koje ili odsutne u standardnoj ishrani ili su prisutne u nedovoljnim količinama,
Glukozamin stimulise proces regeneracije, obnavljanje (zglobne hrskavice a dugoročno uzimanje eliminise bol. Zbog male
molekularne velicine, tako dolazi do cellja zglobne hrskavice.

Bolovi u zglobovima i dodatna snaga za zdrave zglobove

Joint ProteX FORTE (90 tableta)

Kada je potrebno da se leče bolovi u zglobovima

Kada se bavite fizičkim radom

Kada se redovno bavite sportom

Kada imate prekomernu telesnu težinu

Kada živite bez dovoljno fizičkih aktivnosti

Kada imate povređen zglob

Postoje situacije u životu kada bolovi u zglobovima ugrožavaju normalno dnevno funkcionisanje. Joint ProteX FORTE zahvaljujući povećanim dozama aktivnih sastojaka bolje štiti zglobove, pa ga samim tim prvenstveno preporučujemo osobama kojima je potrebna dodatna zaštita.

Organi koštano-zglobnog sistema ljudskog tela čine funkcionalnu celinu. Funkcije zglobova određuje njihova struktura. Da bi mogli odgovarati specifičnim zahtevima, kosti i površinske delove zglobova moraju čvrsto povezivati (držati zajedno) razne vezivne strukture – kao što su mišici, ligamenti, sinovijske opne itd., pomoću kojih se vrši pokretanje udova i kretnja. Na završecima kostiju koje čine zglobove se nalazi hrskavica, koja pomaže pokretanje zglobova bez žuljanja, a ujedno ima i zaštitnu funkciju. Baš iz tog razloga je izuzetno važno očuvanje zdrave funkcionalnosti hrskavice i ostalog vezvnog tkiva.

Na zdravlje naših zglobova utiču mnogobrojni faktori. Starenjem, prvenstveno dolazi do trošenja zglobova, što je i razumljivo, pošto se prvo troše oni delovi koji se najviše koriste i koji stalno rade, npr. treba da nose našu celokupnu težinu (kukovi, kolena), tada se javlaju bolovi u zglobovima.

Taj proces postepenog trošenja se može ubrzati usled nedostatka redovnih fizičkih aktivnosti i sa povećanjem telesne težine. Posebna pažnja treba da se posveti zglobovima ukoliko se neko profesionalno bavi sportom ili obavlja tezak fizički rad, kao i na nasledne faktore (prvenstveno kod ženskih osoba).

Aktivni sastojci preparata Joint ProteX FORTE mogu doprineti očuvanju zdravlja naših zgobova obnavljanju hrskavice i ostalog vezivnog tkiva u organizmu.

Glikozamin ulazi u sastav hrskavice i ako se unese u vidu dodatka ishrani, jača hrskavicu i potpomaže normalno funkcionisanje i regeneraciju zglobova.

Hondroitin zajednički delujuci – sinergistički – sa glukazaminom deluje kao sredstvo za „podmazivanje“ zglobova.

Hijaluronska kiselina slično hondroitinu, doprinosi podmazivanju površine hrkavice u zglobovima i vezuje značajne kolicine vode.

Metil-sulfonil-metan ili „MSM“ zbog svoje uloge u sintezi belančevina vezivnog tkiva pomaže pri očuvanju zdrave strukture hrskavice, i zbog toga je veoma često sastojak u proizvodima koji su namenjeni za zaštitu zglobova i hrskavice.

Preparat pored navedenih sadrži jos i blagotvorne biljne ekstrakte, koji pospešuju detoksikacione procese u zglobovima i vezivnom tkivu.

Cink i mangan su dodati za bolji kvalitet belančevina u vezivnom tkivu.

Sastav:

Glukozamin 500 mg

Hondroitin-sulfat 270 mg

Metil-sulfonil-metan (MSM) 150 mg

Hijaluronska kiselina (HA) 50 mg

Indijsko tamjanovo drvo 50 mg

Suručica 40 mg

Ekstrakt kurkume 10 mg

https://natasastamenkovic.calivita.rs/

https://serbia.calivita.com/registration/3817893264

https://natasastamenkovic.calivita.eu/products

Možda ti se svidi