SAVETI

OJAČAJMO NAŠ IMUNI SISTEM

Naš imuni sistem ima odbrambenu ulogu u organizmu i zadatak da nas štiti od bolesti. Postoje razni uzročnici pada imuniteta pa time i razne bolesti. Među „napadačima“ našeg odbrambenog sistema mogu biti bakterije, virusi, mikrobi, gljivice, toksini… To samo govori u prilog činjenice da je naša obaveza da vodimo računa da pre i u sezoni gripa , influence , prehlada ojačamo imuni sistem.

 

Naš prvi zadatak mora uvek biti da naš imuni sistem držimo u ravnoteži, tj. da uvek dobijamo korektan odgovor imunog sistema. Nisu poželjni ni nedovoljan imunološki odgovor (podložnost infekcijama, slabost imuniteta), niti prevelik odgovor imunog sistema (preosetljivost, autoimuna obljenja, upale).

 

Pošto imnunitet nije „opipljiv“ organ kao što su srce i jetra, u obzir se moraju uzeti različiti aspekti koji održavaju zdravlje i samog imunosistema. U tome posebno centralnu ulogu imaju funkcionalna sposobnost creva, kože i sluzokože, kao i drugi kompetentni imunosistemi (npr. slezina, koštana srž, limfa).

Jačanje i regulisanje imuniteta

Ishrana i mikrohranljive supstance

Imuni sistem može optimalno da funkcioniše, samo ako je konstantno snabdeven pravim elementima. Primerena, izbalansirana ishrana ima u tome odlučujući značaj. Nepravilna i nedovoljna ishrana, koja je veoma česta u zemljama u razvoju ili kakva se sreće kod nestručno vođenih dijeta za mršavljenje, dovodi do poremećaja važnih faktora imuniteta. U industrijski razvijenim zemljama mnogo je češća pojava prekomerne ishrane. Prevelik unos praznih kalorija sa mnogo šećera i belog brašna, masnoća i alkohola, sa nedovoljno dijetnih vlakana i mikrohranljivih supstanci, dovodi do pograšnog odgovora imuniteta.

 

Pozitivno delovanje na imunitet

Minerali i elementi u tragovima

Cink,Mangan,Selen, Molibden,Silicijum,Jod,Bakar,Gvožđe,Litijum

Vitamini

Karotinoidi,Vitamin A,Vitamin B6,Folna kiselina,Vitamin C,Vitamin E

Životno neophodne masne kiseline

Omega 3 – masne kiseline

Omega 6 – masne kiseline

Amino-kiseline + ostale

Glutamin,Lizin,Arginin,Ornitin,Cistein,Karnitin

Posebne napomene

  • Kod oboljenja imunog sistema, obično se radi o događaju na koji utiče više faktora.
  • Imuni sistem nam nije potreban samo tokom zime.  Pobrinite se zato da imuni sistem ostane u ravnoteži tokom cele godine.
  • Da bi došlo do značajnog poboljšanja imunološke situacije i imunološkog odgovora, neophodno je  najmanje 6 – 12 meseci.
  • Kratkotrajne mere imaju smisla samo kod akutnih oboljenja (npr. prehlada, akutne alergije). Potrebno je vreme za dugoročnu, fundamentalnu i delotvornu regulaciju imunog sistema.

Sledeći preparati imaju  veoma snažno pozitivno dejstvo na imunitet

 

VIRAGO

VirAgo je kompleksni preparat koji svim svojim sastojcima potpomaže zdravo funkcionisanje imunog sistema. Oleuropein iz dragocenog ekstrakta lišća masline je supstanca koja ima antimikrobne, antiinflamatorne i antioksidantne osobine koje su odlično dopunjene lizinom, aminokiselinom koja inhibira razmnožavanje virusa. Ehinacea je dobro poznata biljka koja je odavno u upotrebi u borbi protiv patogena. Mačja kandža sa cinkom je dokazano sredstvo za poboljšanje funkcionisanja imunog sistema.

https://natasastamenkovic.calivita.rs/products/virago

D DROPS

Vitamin D je je neophodan je za pravilan rast kostiju i zuba kao i za dobar rad mišića i nervnog sistema. Imunološkom sistemu je potreban vitamin D za borbu protiv bakterija i virusa. Zajedno sa kalcijumom, vitamin D takođe pomaže zaštiti starijih osoba od osteoporoze. Vitamin D se nalazi u ćelijama širom tela i važan je za njihov pravilan rad.

https://natasastamenkovic.calivita.rs/products/d-drops

CHELATED  ZINC

Cink spada u grupu elemenata u tragovima koji učestvuje u skoro svim metaboličkim procesima i prisutan je u skoro svakoj ćeliji našeg tela. Doprinosti zdravom funkcionisanju imunog sistema, zdravlju kose, kože i noktiju, održava normalan nivo testosterona, muškog polnog hormona, kao i normalne mentalne funkcije, dok u isto vreme inhibira štetne oksidativne procese zbog svojih antioksidantnih osobina.

https://natasastamenkovic.calivita.rs/products/chelated-zinc

MEGA qPROTECT

U poodmaklim godinama ili u periodima velikog napora često doživljavamo slabljenje koncentracije, zamućen vid ili promene u cirkulaciji. Mega qProtect je antioksidantni preparat u mega dozi, koji sadrži vitamine, elemente u tragovima, aminokiseline i biljne ekstrakte, koji obezbeđuju efikasniju i precizniju zaštitu naših ćelija.
Ginkgo, zeleni čaj i koenzim Q10 energizuju i stimulišu normalne funkcije mozga i srca. Pored ostalih sastojaka, borovnica i beta-karotin štite zdravlje očiju, dok aminokiseline značajno usporavaju proces starenja ćelija.

https://natasastamenkovic.calivita.rs/products/mega-qprotect

C 1000 PLUS

C1000 Plus sa velikom količinom vitamina C sa produženim dejstvom i šipkom organskog porekla za dodatno jačanje dejstva, doprinosi jačanju imunog sistema, zarad efikasnije odbrane tokom kritičnih perioda, kada je organizmu to najviše potrebno.

Pored toga, doprinosi i procesima stvaranja kolagena, i može pomoći u očuvanju zdravlja krvnih sudova, kostiju, hrskavice, zuba, desni i kože.

PARAPROTEX
ParaProtex je preparat širokog spektra sa jedinstvenim sastavom koji prirodno potpomaže zaštitne procese u borbi protiv bakterija, gljivica i virusa. Obezbeđuje efikasnu pomoć u slučaju crevnih infekcija, održava zdravu crevnu floru i ojačava imuni sistem preko intestinalne sluzokože. Njegovi aktivni sastojci uključuju i dobro poznate supstance kao što je ulje iz semena grejpfruta, beli luk, orah ili karanfilić, kao i bilje koje se vekovima uspešno koristi u narodnoj medicini, kao što su biljke rangunska puzavica, mirišljava mirha, žutika i tahebo (Pau d’Arco).
Poštovani čitaoci, prenesite ove informacije Vašim prijateljima,saradnicima,poznanicima.

 Ljudi traže nešto dobro za zaštitu, samo nemaju informaciju.
Pomozite im!
Ukoliko jos nemate registarsku karticu CaliVite International , a da bismo ove vrhunske proizvode mogli da nabavimo po nizoj ceni za 25 %, potrebno je uraditi jednu ONLINE REGISTRACIJU na linku :

Možda ti se svidi