SAVETI

OJAČAJMO IMUNI SISTEM

Preparati protiv virusa, bakterija i gljivica 

Pošto imnunitet nije „opipljiv“ organ kao što su srce i jetra, u obzir se moraju uzeti različiti aspekti koji održavaju zdravlje i samog imunosistema. U tome posebno centralnu ulogu imaju funkcionalna sposobnost creva, kože i sluzokože, kao i drugi kompetentni imunosistemi (npr. slezina, koštana srž, limfa).

Jačanje i regulisanje imuniteta

Ishrana i mikrohranljive supstance

Imuni sistem može optimalno da funkcioniše, samo ako je konstantno snabdeven pravim elementima. Primerena, izbalansirana ishrana ima u tome odlučujući značaj. Nepravilna i nedovoljna ishrana, koja je veoma česta u zemljama u razvoju ili kakva se sreće kod nestručno vođenih dijeta za mršavljenje, dovodi do poremećaja važnih faktora imuniteta. U industrijski razvijenim zemljama mnogo je češća pojava prekomerne ishrane. Prevelik unos praznih kalorija sa mnogo šećera i belog brašna, masnoća i alkohola, sa nedovoljno dijetnih vlakana i mikrohranljivih supstanci, dovodi do pograšnog odgovora imuniteta.

Pozitivno delovanje na imunitet

Minerali i elementi u tragovima

Cink,Mangan,Selen,Molibden,Silicijum,Jod,Bakar,Gvožđe,Litijum

Vitamini

Karotinoidi,Vitamin A,Vitamin B6,Folna kiselina,Vitamin C,Vitamin E

Životno neophodne masne kiseline

Omega 3 – masne kiseline,Omega 6 – masne kiseline

Amino-kiseline + ostale

Glutamin,Lizin,Arginin,Ornitin,Cistein,Karnitin

Posebne napomene

 • Kod oboljenja imunog sistema, obično se radi o događaju na koji utiče više faktora.
 • Imuni sistem nam nije potreban samo tokom zime.  Pobrinite se zato da imuni sistem ostane u ravnoteži tokom cele godine.
 • Da bi došlo do značajnog poboljšanja imunološke situacije i imunološkog odgovora, neophodno je  najmanje 6 – 12 meseci.
 • Kratkotrajne mere imaju smisla samo kod akutnih oboljenja (npr. prehlada, akutne alergije). Potrebno je vreme za dugoročnu, fundamentalnu i delotvornu regulaciju imunog sistema.
 • Sledeći preparati koji  imaju veoma snažno pozitivno dejstvo na imunitet

  Virago  https://natasastamenkovic.calivita.rs/products/virago

  VirAgo je kompleksni preparat koji svim svojim sastojcima potpomaže zdravo funkcionisanje imunog sistema. Oleuropein iz dragocenog ekstrakta lišća masline je supstanca koja ima antimikrobne, antiinflamatorne i antioksidantne osobine koje su odlično dopunjene lizinom, aminokiselinom koja inhibira razmnožavanje virusa. Ehinacea je dobro poznata biljka koja je odavno u upotrebi u borbi protiv patogena. Mačja kandža sa cinkom je dokazano sredstvo za poboljšanje funkcionisanja imunog sistema.

  Oxy Max   https://natasastamenkovic.calivita.rs/products/oxymax

Bez odgovarajućeg snabdevanja kiseonikom, naše telo neće optimalno funkcionisati.  OxyMax® kapi sadrže molekule stabilizovanog                  kiseonika koji dospeva u krvotok tokom varenja. Ova forma koju telo može lako da iskoristi potpomaže u smanjenju štetnih efekata                  životne sredine, a povećava i naše fizičke performanse. U gradovima u kojima je vazduh zagađen i u kojima je količina kiseonika u                     vazduhu smanjena, kao i u slučaju povećane potražnje za kiseonikom tokom sportskih aktivnosti ili fizičkog rada,  OxyMax® može da               bude od pomoći!

   D drops   https://natasastamenkovic.calivita.rs/products/d-drops

Prema nekim procenama, nedostatak vitamina D pogađa 70% populacije. Aktivni sastojak D-dropsa, vitamin  Dizdvojili smo iz jetre bakalara i dodali prirodne ukuse. Doziranje je jednostavno i može da se radi dodavanjem D-dropsa u hranu ili pića. Tečni oblik može da pomogne celoj porodici u snabdevanju vitaminom D.

 C 1000+  https://natasastamenkovic.calivita.rs/products/c-1000-plus

C1000 Plus sa velikom količinom vitamina C sa produženim dejstvom i šipkom organskog porekla za dodatno jačanje dejstva, doprinosi  jačanju imunog sistema, zarad efikasnije odbrane tokom kritičnih perioda, kada je organizmu to najviše potrebno. Pored toga, doprinosi i procesima stvaranja kolagena, i može pomoći u očuvanju zdravlja krvnih sudova, kostiju, hrskavice, zuba, desni i kože.

 Chelated Cink    https://natasastamenkovic.calivita.rs/products/chelated-zinc

Cink spada u grupu elemenata u tragovima koji učestvuje u skoro svim metaboličkim procesima i prisutan je u skoro svakoj ćeliji našeg            tela. Doprinosti zdravom funkcionisanju imunog sistema, zdravlju kose, kože i noktiju, održava normalan nivo testosterona, muškog                polnog hormona, kao i normalne mentalne funkcije, dok u isto vreme inhibira štetne oksidativne procese zbog svojih antioksidantnih               osobina.

Paraprotex    https://natasastamenkovic.calivita.rs/products/paraprotex

ParaProtex je preparat širokog spektra sa jedinstvenim sastavom koji prirodno potpomaže zaštitne procese u borbi protiv bakterija, gljivica i virusa. Obezbeđuje efikasnu pomoć u slučaju crevnih infekcija, održava zdravu crevnu floru i ojačava imuni sistem preko intestinalne sluzokože. Njegovi aktivni sastojci uključuju i dobro poznate supstance kao što je ulje iz semena grejpfruta, beli luk, orah ili karanfilić, kao i bilje koje se vekovima uspešno koristi u narodnoj medicini, kao što su biljke rangunska puzavica, mirišljava mirha, žutika i tahebo (Pau d’Arco).

Ovo su samo neki predloženi preparati proizvedeni od lekovitih biljaka sa svog prirodnog staništa koji omogućavaju poboljšanje našeg             imunog sistema.

https://serbia.calivita.com/registration/3817893264

Kada unesete svoje podatke potrebne za registraciju u ovaj prozor i zatim obavite Vašu prvu narudžbinu/kupovinu, Vi ćete time postati registrovani član CaliVite. Vaše članstvo će biti potvrđeno putem email poruke, koja će da sadrži Vaš kodni broj i podatke. Koristeći Vaš kodni broj, molimo da obavite Vašu prvu inicijalnu narudžbinu/kupovinu (u vrednosti od 3600,00 dinara ili više)

Uživajte u prednostima članstva u Caliviti!

Možda ti se svidi