SPORT

KO SAM JA?

Naslovna » Društvo » Gde su, šta rade: Nataša Matejic, bivša rukometašica ŽORK Napredak

Gde su, šta rade: Nataša Matejic, bivša rukometašica ŽORK Napredak

Levoruka Nataša Matejić, svojevremeno juniorska reprezentativka Jugoslavije u rukometu, posle uspešne karijere u ORK Beograd, Mladosti iz Zemuna, u klubu kruševačkih superdama ŽORK Napredak i na Farskim ostrvima, radi u ,,Rodi,, u prodavnici sportske opreme. Na taj način je, kaže, ostala u sportu

– Tačno je da sam, birajući sportsku opremu za narod, posredno ostala privržena rukometu koji sam počela u mladosti kao devojčica u ORK Beogradu. Bila sam srećna što sam imala od koga da učim i naučim sve ono što je bitno u ovom sportu. Jedno vreme sam napravila izlet u RK Mladost u Zemunu, ali sam se vratila staroj ljubavi i iz ORK Beograd obukla dres kruševačkog ŽORK Napredak – seća se Matejićeva.

Superdame iz grada pod Bagdalom bile su hit u ondašnjoj Jugoslaviji i Evropi. Punile su hale bilo gde da su igrale, a gledaoci su tražili kartu više.

– Sa Vesnom Brkić bila sam u ORK Beogradu a sve druge sam imala prilike da upoznam u Kruševcu. Živele smo i radile kao jedna (najbolja) porodica. Rezultati nisu manjkali. U svemu smo prednjačile, pa su nas zbog toga svi gledali kao svoje najmilije – veli Nataša Matejić.

Ubojita levica Nataše Matejić bila je strah i trepet za protivničke golmane. Nikada nije posustala na parketu. Tako ja, navodi, vaspitala i kćerku Mariju, koja je počela rukomet u sadašnjem Gradskom Ženskom rukometnom klubu Napredak. Marija se povukla, ali želi da nastavi karijeru.

– Ja sam na zalasku rukometnog života, sa klupskom drugaricom Danijelom Erčevic završila na Farskim ostrvima, a bavile smo se obe i trenerskim poslom. Zadovoljna sam svim onim što sam dala našem rukometu – zaključuje Nataša Matejić.

Lj.Marković

Možda ti se svidi