SAVETI

KAKO SE SAČUVATI U KLIMAKSU ?

 

Ovo želim da podelim sa svim ženama,jer smatram da su one u današnje vreme veoma važne za porodicu i društvo. Zato ih treba čuvati, negovati, a evo i zašto.

Društvena uloga žene se značajno promenila sa modernizacijom sveta. Uloga žene danas je mnogo više od majke i domaćice. Žene su obrazovane, zaposlene, mnoge imaju uspešne profesionalne karijere. Ali, teško je proceniti da li je savremenoj ženi teže ili lakše, jer sa promenom društvene uloge promenili su se i izvori stresa, koji su kompleksniji nego ikada. Izbalansirati ulogu profesionalca, majke, supruge i domaćice, ženi XXI veka nije ni malo lako i to iziskuje potrebu da žena više nego ikada vodi računa o svom zdravlju. Zato se život jedne savremene žene danas ne može zamisliti bez podrške u vidu prirodnih dodataka ishrani. Potrebe za vitaminima i mineralima razlikuju se u zavisnosti od životnog perioda žene – svaki period ima svoje specifičnosti I osobenosti.

 Kako da se sačuvamo u klimakterijumu?

Prelazno doba žene, vreme između generativnog perioda i senijuma; karakteriše ga gašenje funkcije jajnika i gubitak generativne sposobnosti. Najčešće se javlja između 45. i 50. godina života. U klimakterijumu se javljaju brojni simptomi i tegobe: vazomotorni (valunzi, noćno znojenje, nesanica), psihički (gubitak memorije, anksioznost, depresija, nezainteresovanost), fizički (umor, glavobolja), simptomi genitalnog trakta (suvoća vagine, gubitak libida), kardiovaskularni (tromboze, hipertenzija), koštano-zglobni (osteoporoza, reumatizam). Menopausal Formula je multivitaminsko, mineralno i biljni dodatak ishrani koji sadrži obilje aktivnih sastojaka i fitoestrogena koji na prirodan način umanjuju neprijatne simptome klimakterijuma. Sadrži optimalnu koncentraciju Ca za prevenciju osteoporoze – u terapijske svrhe može se dopuniti sa Calcium Magnesium PLUS. U cilju prevencije i tretmana degenerativnog reumatizma potrebno je koristiti Joint protex Forte koji sadrži glukozamin sulfat, hondroitin i sl. supstance koje regenerišu hrskavicu zglobova. Primenom Melatonina, proteinskog hormona koji prirodno luči naša pinealna žleda, problemi sa spavanjem se vrlo uspešno regulišu. Važno je naglasiti da ne izaziva zavisnost, nema neželjenih efekata, ne izaziva ošamućenost, pospanost, psihofizičku usporen

 Šta je senijum ?

Period koji dolazi nakon klimakterijuma – Calivita ima dizajniran multivitamin prema specifičnostima svakog životnog doba. Takva je i Senior Formula, posebno osmišljena za osobe preko 50 godina starosti, koja sadrži minerale, elemente u tragovima, antioksidante, bioflavonoide i ekstrakte biljaka, tako kombinovane da odgovore izazovima ovog perioda. Gingko biloba, holin i inositol održavaju memoriju, pamćenje i sprečavaju demenciju, lutein sprečava pojavu katarakte i čuva zdravlje očiju. Značajna je i podrška imunom sistemu, jer aktivnost imunog sistema u senijumu slabi usled smanjenog stvaranja antitela i manje efikasnosti bele krvne loze. Kao dopuna Senior Formuli preporučijem Oxymax ili Low Deuterium Oxy Cristal, Joint protex Forte, Resveratrol plus i Zenthonik, a sve u cilju aktivnog, vitalnog i kvalitetnog života i u senijumu. Bez tendencija da promovišem feminizam, mišljenja sam da je XXI vek, vek žena i da će žene u vremenu koje je ispred nas ostvariti svoje pune potencijale, naravno i uz pomoć i podršku CaliVitinih prirodnih dodataka ishrani.

Ovo je preporuka za žene u određenom starosnom dobu.

Negujte se, bićete  zdravije i vitalnije.

https://natasastamenkovic.calivita.rs/

https://natasastamenkovic.calivita.eu/products

Možda ti se svidi