LEPOTA

KAKO IMATI LEPU KOSU, NOKTE I KOŽU?

Lepota dolazi iznutra:Šta je nutrikozmetika?

Mlada grana kozmetičke industrije nutrikozmetika bavi se proizvodnjom dodataka ishrani koji doprinose zdravlju i boljem izgledu kože, kose i noktiju, a sadrže sastojke iz prirode koji ne samo što deluju preventivno već i ciljano na određene probleme Kozmetika koja deluje ,,iznutra” Koža je naš najveći organ (prosečno 1,7 kvadratnih m) – štiti nas od spoljih uticaja, stvara vit D, reguliše telesnu temperaturu Problemi kože, kose i noktiju su često prvi znaci nedostataka hranljivih supstanci i ukazuju na dublje probleme

BEAUTY FORMULA BENEFITI ZA KOŽU

Vitamin A – poznat kao vitamin lepote, čuvar kože i sluznice, povećava gipkost kože i sprečava njeno isušivanje, štiti je od sunčevog zračenja, smiruje upale i podstiče njeno obnavljanje/epitelizaciju. U nedostatku vitamina A pojavljuju se procesi orožnjavanja kože (poznatog kao hiperkeratoze), ljuskanja, dolazi do upala, a koža postaje ekstremno suva.

Sumporom bogate aminokiseline metionin i cistein pomažu kod zarastanja rana i vrlo su važni u sintezi kolagena.

Bakar pomaže u proizvodnji pigmenta melanina koji štiti kožu od sunca, a važan je i za izgradnju snažnih i gipkih kolagenskih vlakana.

Cink pospešuje obnavljanje kože, zaceljenje rana i delotvoran u terapiji akni.

Kolagen tip I&III se u Beauty Formuli bori protiv posledica starenja kože. Starenjem se smanjuje količina kvaliteta kolagena u koži i vezivnom tkivu, što se ogleda kroz opuštanje kože, stvaranje bora i kroz opštu slabost vezivnog tkiva.

Vitamin C – pomoć pri proizvodnji i izgradnji kolagena. Kao antioksidans ublažava oštećenja osetljivih slojeva kože usled UVA i UVB zračenja, povećava značaj uloge kože u odbrani od infekcija.

Hijaluronska kiselina pomaže koži da održi vlažnost i kolagen i ostane elastična i fleksibilna.

Ekstrakt rastavića sadrži silicijum kojin čuva elastičnost kolagenskih vlakana kože i neophodan je za očuvanje strukture kose i noktiju, a takode je bitan gradivni elemenat zglobova i tetiva.

BEAUTY FORMULA – BENEFITI ZA KOSU I NOKTE .

Pospešuje rast kose i noktiju, hrani folikul dlake, poboljšava kvalitet vlasi, štiti je od nepovoljnih spoljašnjih uticaja, daje čustinu noktima Vitamin A daje kosi punoću i sjaj, metionin učestvuje u sintezi keratina te je odličan i za jačinu noktiju Nedostatak cinka je uzrok pojačanog opadanja kose, dok nedostatak bakra dovodi do tanke i lomljive kose. Kako bi se sprečio pojačani gubitak kose (više od 80ak vlasi na dan) potrebno je kosu dodatno nahraniti vitaminima B komplexa. Dovoljno bakra sprečava prevremeni gubitak pigmenta iz kose.

KOME PREPORUČUJEMO BEAUTY FORMULU?

  • Za unutrašnju negu i poboljšanje kvaliteta kože, kose i noktiju.  U cilju usporavanja starenja, stvaranja bora i staračkih pega i hiperpigmetacija .
  • Za normalnu, ali i za osetljivu kožu stručnjacima u oblasti dermatologije, kozmetologije, plastične hirurgije Može se kombinovati sa : Stress Management,Vitamin E, Triple-Poten

https://natasastamenkovic.calivita.rs/

https://serbia.calivita.com/registration/3817893264

https://natasastamenkovic.calivita.eu/products