ZDRAVLJE

ISCELITELJSKA MOĆ PRIRODE

Ocean 21 je kompleksni dodatak ishrani iz programa CaliVite International Sastavljen isključivo od biljnih sastojaka. Ovaj tečni preparat putem svojih sastojaka doprinosi jačanju organizma i pomaže očuvanje optimalnog zdravstvenog stanja. Jedna od glavnih komponenti preparata Ocean 21 je ekstrakt iz lista Aloe Barbadensis Miller. Aloe je poreklom iz Afrike, a naziva se još “pustinjskim Ijiljanom ” i biljkom”besmrtnosti“. Njeno ime potiče od arapske reči “Lalloel“što u prevodu znači „gorko” a to se odnosi na prilično gorku tečnost koju sadrži u svojim listovima.

Poznato je više od 511 vrsta Aloe, međutim samo četiri imaju značajniju nutricionu vrednost. Aloe Barbadensis MIEer je najznačajnija od njih. Prema podacima dobijenim mnogobrojnim ispitivanjima koja su vršena od 1930 do današnjih dana otkrilo se da providni gel u njenim listovima sadrži više od 75 vrsta hranjivih materija. više od 200 vrsta aktivnih supstanci, između ostalog 20 vrsta minerala, 18 aminokiselina i 12 vitamina. Od hemijskih sastojaka vredi spomeniuti aminokiseline, salicilnu kiselinu, enzime.fantrahinone, hormone, mineral,vitamine,biljne sterine. ugljene hidrate i biljna vlakna.

Zahvaljujući enzimima amilazu, lipazul peroksidazu. alakalinu foskálazu, katalazu itd. Aloe doprinosi boljoj apsorpciji i varenju mikro i  makro-hranjivih materija. Minerali poput CaCr. Cu. Fe. Mg. Mn. K. Na i Zn igraju važnu ulogu u brojnim izuzetno važnim fiziološkim procesima u organizmu. Antrahinoni kao npr.aloin. aloe emodin, aloinska kiselina barbaloin i resistanol (u manjim količinama) ispoljavaju analgetičko, antibakterijsko. antivirusno i antigljivično dejstvo.

Doprinose isceljenju oštećenog tkiva nakon terapije zračenja kobaltom pri tretmanu raka. Auksini i giberelini biljni hormoni – igraju važnu ulogu u procesu zarastanja raną, dok je saponin antiseptičko jedinjenje. Kampesterol. lupeol, beta-sitosterol, kao i salicilna kiselina – koji su takođe sastojci ove biljke imaju antiinflamatorno dejstvo. Takođe sadrži i vitamine antioksidante poput A. C. E. B(B. B…holin, folna kiselina)Pomoću acemanana Aloe vera doprinosi.jačanju imunog sistema i pospešuje lučenje T-limfocita, koji pomažu pravilno funkcionisanje imunog sistema. Aloe vera u vidu dodatka ishrani pomaže proces varenja. Poboljšava cirkulaciju krvi i limfe pozitivno utiče na funkcionisanje jetre i žuči, reguliše imuni sistem.

U ovom tečnom dodatku ishrani se može naći i mešavina ekstrakata morskih algi: Aluriu marginala, Iscopln:Num nodosum. Chondrus crispus. Fucus vesiculosus, Lami-muria cligitutu, Porphyru vecoensis. Pulmaria palmutur, Ulva lactucu.

Morske biljke nasuprot suvozemnim biljkama – razvijale su se i prilagođavale životu u slanom okruženju visokog stepena stabilnosti, pa samim tim razvile su i jedinstvena hemijska jedinjenja koja se ne mogu naći ni u jednoj kopnenoj biljci. Iz biogeografskog aspekta . Alge se mogu naći na svim regijama okeana, od ekvatora do polova. 70 posto zemljine površine čine okeani, a opšte je poznato da morske biljke putem fotosinteze proizvode približno isti procenat dostupnog kiseonika. Alge se u mnogim kulturama koriste u značajne ciljeve.

KOME PREPORUČUJEMO?

Osobama na kuri detoksikacije koji žele da potpomognu alkalizaciju, kao suplementacija tretmana
Osobama koje se bore sa digestivnim tegobama, u cilju podrške normalnoj funkciji creva
Osobama na dijeti za mršavljenje, u cilju potpomaganja normalnih metaboličkih procesa
Osobama koje pate od tegoba u vezi sa štitnom žlezdom, u cilju normalizacije funkcionisanja ove žlezde
Osobama koje imaju neugledne, izlomljene nokte i kosu, kao i onima čija je koža izgubila elastičnost
Osobama koje pate od nedostatka vitamina i minerala, kao i onima koji žele što pre da obnove i očuvaju vitalnost
Svima u cilju podrške imunom sistemu i regeneraciji
Osobama koje su na anti-Candida dijeti, kao podrška tretmanu

SASTAV:

7500mg Zaštićena mešavina
2000mg Prirodni sok Aloe Vere
3100mg Ekstrakt morskih trava
1100mg Alaria marginata, Ascophyllum nodosum, Chondrus crispus, Focus vesiculosus, Laminaria digitata,
600mg Ekstrakt brusnice
350mg Ekstrakt cvekle
350mg Ekstrakt šargarepe
330mg Kompleks mineralnih materija

https://natasastamenkovic.calivita.rs/

https://serbia.calivita.com/registration/3817893264

https://natasastamenkovic.calivita.eu/products

Možda ti se svidi