SAVETI

IMUNITET STANUJE U CREVIMA

Bilo da sedimo na poslu, bavimo se sportom ili jednostavno odmaramo uz omiljeni film – naš imuni sitem ne prestaje sa radom i štiti nas  24 časa dnevno,7 dana nedeljno.

Naše telo je svakodnevno izloženo različitim spoljašnjim uticajima i kako bi se zaštitilo koristi složen sistem zaštitnih mehanizama poznat kao imuni sistem. Širom tela postoji nekoliko odbrambenih centara koji zajedno čine odbrambenu mrežu našeg tela. Najveći od njih se nalazi u crevima – domu mikrobiote creva – 80% naših imunih ćelija nalazi se u crevima. U tom smislu, crevni sistem je važan za dobru imunološku funkciju.

Ako naš odbrambeni sistem ne radi pravilno, kao rezultat mogu se javiti infekcije, alergije i autoimune bolesti.

Uloga organa za varenje je da razgradi hranu do najmanjih sastojaka i apsorbuje nutrijente od kojih organizam može imati koristi, ali istovremeno i izbacuje materije koje su potencijalno rizične za zdravlje.

Veliki deo imunološkog sistema smešten je upravo u ćelijama gastrointestinalnog sistema. Bakterije u organima za varenje neophodne su za njegovu normalnu funkciju, ali neke mogu biti i potencijalno patogene (kandida), a jako često i patogene-štetne izazivajući razne poremećaje.

Probavni poremećaji mogu biti kratkotrajni prolazni, ali i dugotrajni i pretvoriti se u ozbiljan problem. Široka paleta digestivnih preparata stoji Vam na raspolaganju. Koji od njih, za šta i kako treba primenjivati pročitajte u članku prim dr J.H. Somborac:

prevencija stomacnih tegoba cn

I poslušajte predavanje  Prim. mr. sci. dr. J.H. Somborac – Dodaci za bolje varenje.

Proizvode možete kupiti i u Vašoj državi .

Registrujte se ovde : 

SRBIJA https://serbia.calivita.com/registration/381789326

 

 

 

 

Možda ti se svidi