ZDRAVLJE

UPOZNAJTE MOĆ RIBLJEG ULJA

Zaboravite na neprijatan ukus ribe!

Naš proizvod Chewable Omega 3 Concentrate ukus limuna

Sadrži 600 mg koncentrovanog ribljeg ulja sa Omega 3 masnim kiselinama i limunovim uljem, kao i već dobro poznati proizvod Omega 3 Concentrate. Iako je riblje ulje u kapsulama veoma popularan dodatak ishrani, određeni korisnici negoduju zbog moguće pojave pratećeg ukusa ribe, tako da za njih nova forma ovog proizvoda u vidu mekih žvakaćih želatinskih kapsula predstavlja pravi izbor.

Prijatan ukus limuna neutrališe ukus ribljeg ulja, dok sadržaj vrednih polinezasićenih masnih kiselina doprinosi očuvanju zdravlja.

Chewable Omega 3 Concentrate sadrži EPA i DHA, koje doprinose boljem funkcionisanju mozga i vida, kao i normalnom radu kardiovaskularnog sistema. Pored toga, na osnovu rezultata nekoliko studija se došlo do zaključka, da mogu pomoći prilikom tretiranja inflamatornih oboljenja, u smanjenju rizika od nastanka kardiovaskularnih oboljenja, ili čak i u tretiranju mentalnih oboljenja ili povećanju osetljivosti na insulin. Zbog toga je jako tužna činjenica, da se u razvijenim zemljama konzumiraju znatno manje količine omega 3 masnih kiselina naspram optimalnih i preporučenih vrednosti.

Omega 3 u službi zdravlja

Prema rezultatima jednog ispitivanja vršenog na ženama od 65 do 80 godina starosti, utvrđeno je, da što je bio viši nivo koncentracije DHA i EPA u krvi, to je bio manji rizik od smrti. Iako mehanizmi delovanja omega 3 masnih kiselina tek treba u potpunosti da se otkriju i shvate, osnovni razlozi dejstvenog principa su verovatno složeni: smanjenje nivoa triglicerida, inhibicija razvoja tromboze i smanjenje zapaljenskih faktora. Istraživači preporučuju da ukoliko želimo da budemo deo ove grupe, trebalo bi da svakodnevno konzumiramo ekvivalent od 1 grama EPA

+ DHA u obliku lososa, tunjevine, škampi, iverka ili dodataka ishrani.

Odgovarajući unos Omega 3 masnih kiselina je takođe bitno i za decu, jer su izuzetno važne za razvojnervnogsistema. Na osnovu prethodnih ispitivanja, istraživači pretpostavljaju da niski nivo unosa omega 3 može imati negativne efekte na kognitivni razvoj i ponašanje kod dece. Istraživanje koje je sproveo Univerzitet u Oksfordu, zaključilo je da dodatni unos 600 mg DHA dnevno može biti siguran i efikasan metod za poboljšanje učinka prilikom čitanja i ponašanja kod dece.

Prema jednom istraživanju rađenom na Mauricijusu, konzumiranje ribe u ranom detinjstvu može pomoći u smanjenju kasnijih antisocijalnih i agresivnih obrazaca ponašanja. Tokom istraživanja, koje je počelo kada su deca imala 3 godine, subjekti su dobili odgovarajuću fizičku i psihološku pažnju, a ishrana im je između ostalog “poboljšana” i sa redovnim konzumiranjem ribe. Do 11 godina starosti, kod te dece koja su učestvovala u programu su se pokazale značajne razlike u mentalnim sposobnostima u poređenju sa kontrolnim subjektima.

Pozitivni učinci Omega 3 masnih kiselina:

  • značajno smanjenje smrtnosti uslijed srčanog udara kod osoba koje redovino uzimaju Omega 3

– smanjenje nastajanja ugrušaka

– smanjenje krvnih triglicerida

– smanjenje ventrikularne aritmije

– kočenje razvoja ateroskleroze

– smanjenje upalnih procesa

– antihipertenzivni učinak – doprinosi smanjenju sistoličkog i dijastoličkog krvnog tlaka

  • ublažavaju upalne procese, pa se primjenjuju kod artritisa, upalnih bolesti crijeva i psorijaze
  • povećavaju proizvodnju mišićnih bjelančevina čime se smanjuje proces gubitka mišićnog tkiva i slabljenje mišića uslijed starenja
  • mogu pozitivno utjecati na raspoloženje
  • u starijoj dobi protiv staračke demencije.
  • smanjenje rizika raka debelog crijeva i dojke kod osoba koje unose veće količine ribljeg ulja
  • povećan unos smanjuje progresiju degeneracije makule
  • Omega 3 može sprečiti ili usporiti starenjem gubitak sluha

Link za registraciju

👉Kada unesete svoje podatke potrebne za registraciju u ovaj prozor i zatim obavite Vašu prvu narudžbinu/kupovinu, Vi ćete time postati registrovani član CaliVite. Vaše članstvo će biti potvrđeno putem email poruke, koja će da sadrži Vaš kodni broj i podatke. Koristeći Vaš kodni broj, molimo da obavite Vašu prvu inicijalnu narudžbinu/kupovinu (u vrednosti od 3600,00 dinara ili više) na adresi:

Postoje samo dva jednostavna koraka da se obave: 1. Registracija 2. Obavljanje prvog naručivanja/kupovine 3. Uživajte u prednostima članstva u CaliViti!

 Link za EU

https://natasastamenkovic.calivita.eu/products

Možda ti se svidi